-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu. Pržiti dok ne porumeni.
Zatim dodati luk i bijeli luk. Pržiti par minuta dok ne omekšaju.
Potom dodati 50 g ribanog parmezana, paradajz, vodu i italijansku mješavinu. Nakon što zavri, kuhati na laganoj vatri još 15 minuta.
Zatim piletini i povrću dodati pastu. Kuhati koliko piše na pakovanju.
Po želji začiniti biberom i soli.
Poslužiti s prostalim parmezanom.
Pasta s piletinom i parmezanom
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu. Pržiti dok ne porumeni.
Zatim dodati luk i bijeli luk. Pržiti par minuta dok ne omekšaju.
Potom dodati 50 g ribanog parmezana, paradajz, vodu i italijansku mješavinu. Nakon što zavri, kuhati na laganoj vatri još 15 minuta.
Zatim piletini i povrću dodati pastu. Kuhati koliko piše na pakovanju.
Po želji začiniti biberom i soli.
Poslužiti s prostalim parmezanom.